Polewa czekoladowa
Polewa czekoladowa, która może być wykorzystana zarówno do przyozdobienia dowolnych ciasteczek czy pierników, jak i do polania ciasta typu sernik. Sprawdza się także jako dodatek do lodów.
Przepis na: Polewa czekoladowa
Składniki: Polewa czekoladowa
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki wody
- 1 łyżeczka miodu
- 70 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie: Polewa czekoladowa
- W małym garnuszku zagotować wodę z miodem.
- Cukier puder wymieszać w misce z kakao.
- Czekoladę roztopić w osobnym garnuszku.
- Wodę z miodem wlewać delikatnie do cukru wymieszanego z kakao, cały czas mieszając.
- Roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę dodać do pozostałych składników i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
- Jeśli polewa będzie zbyt gęsta, można ją rozrzedzić dodając nieco ( po łyżce) ciepłej wody, cały czas mieszając.
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!
Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!