Polewa czekoladowa

Desery Przepisy

Polewa czekoladowa

Danuta Walter - Urych Danuta Walter - Urych 5 grudnia 2017

Polewa czekoladowa, która może być wykorzystana zarówno do przyozdobienia dowolnych ciasteczek czy pierników, jak i do polania ciasta typu sernik. Sprawdza się także jako dodatek do lodów.

Przepis na: Polewa czekoladowa

Składniki: Polewa czekoladowa

  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżeczka miodu
  • 70 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie: Polewa czekoladowa

  1. W małym garnuszku zagotować wodę z miodem.
  2. Cukier puder wymieszać w misce z kakao.
  3. Czekoladę roztopić w osobnym garnuszku.
  4. Wodę z miodem wlewać delikatnie do cukru wymieszanego z kakao, cały czas mieszając.
  5. Roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę dodać do pozostałych składników i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  6. Jeśli polewa będzie zbyt gęsta, można ją rozrzedzić dodając nieco ( po łyżce) ciepłej wody, cały czas mieszając.
Oceń artykuł
[Głosów: 2 Średnia: 5]

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!

Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments