Dip do pieczonego lub grilowanego mięsa
Dip do mięsa na ciepło lub zimno. Szybki do zrobienia i niezwykle prosty – zarówno, jeśli chodzi o skład jak i o sposób przyrządzenia – dip do pieczonego w piekarniku lub grillowanego mięsa.
Można go zrobić bezpośrednio przed podaniem, jak i wcześniej. Włożony do lodówki, będzie czekał na swoje „pięć minut” na stole.
Chociaż nazwałam go „dipem do mięs”, to WYŚMIENICIE wręcz smakuje z warzywami: pokrojonymi w słupki ogórkiem zielonym, marchewką i selerem naciowym. Koniecznie spróbujcie!
Sos do pieczonego lub grillowanego mięsa: przepis
Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa: składniki
- majonez
- ketchup
- śmietana kwaśna, gęsta
- ogórek konserwowy, drobno pokrojony
- cebula drobno pokrojona
- czosnek
- sól i pieprz do smaku
Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa: przygotowanie krok po kroku
- Ogórek pokroić w drobną kostkę.
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
- Czosnek przecisnąć przez praskę lub pokroić w drobną kosteczkę.
- Do miski włożyć majonez, dodać ketchup, śmietanę i pokrojone warzywa: ogórek konserwowy, cebulę i czosnek.
- Dodać pieprz- najlepiej świeżo zmielony. Porządnie wymieszać.
- Spróbować – jeśli jest potrzeba dosolić i popieprzyć.
Kiszone ogórki, sosy i dipy to najlepsze dodatki do posiłków. Sprawdź jak je przygotować:
Sos z octu balsamicznego, miodu i musztardy
To chyba najlepszy z ekspresowych sosów do mięs! A Ty jak myślisz?
Zostaw swoją opinię na temat przepisu w komentarzu. Tak samo jeżeli masz pytanie do przepis – pisz śmiało a ja na pewno odpowie.
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!
Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!