Dodatki Przepisy

Dip do pieczonego lub grilowanego mięsa

Danuta Walter - Urych Danuta Walter - Urych 28 października 2016

Dip do mięsa na ciepło lub zimno. Szybki do zrobienia i niezwykle prosty – zarówno, jeśli chodzi o skład jak i o sposób przyrządzenia – dip do pieczonego w piekarniku lub grillowanego mięsa.

Można go zrobić bezpośrednio przed podaniem, jak i wcześniej. Włożony do lodówki, będzie czekał na swoje „pięć minut” na stole.

Chociaż nazwałam go „dipem do mięs”, to WYŚMIENICIE wręcz smakuje z warzywami: pokrojonymi w słupki ogórkiem zielonym, marchewką i selerem naciowym. Koniecznie spróbujcie!

Sos do pieczonego lub grillowanego mięsa: przepis 

Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa: składniki

  • majonez
  • ketchup
  • śmietana kwaśna, gęsta
  • ogórek konserwowy, drobno pokrojony
  • cebula drobno pokrojona
  • czosnek
  • sól i pieprz do smaku

Dip do pieczonego lub grillowanego mięsa: przygotowanie krok po kroku

  1. Ogórek pokroić w drobną kostkę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  3. Czosnek przecisnąć przez praskę lub pokroić w drobną kosteczkę.
  4. Do miski włożyć majonez, dodać ketchup, śmietanę i pokrojone warzywa: ogórek konserwowy, cebulę i czosnek.
  5. Dodać pieprz- najlepiej świeżo zmielony. Porządnie wymieszać.
  6. Spróbować – jeśli jest potrzeba dosolić i popieprzyć.

Kiszone ogórki, sosy i dipy to najlepsze dodatki do posiłków. Sprawdź jak je przygotować: 

Sos curry z majonezem

Sos z octu balsamicznego, miodu i musztardy

Sos curry z majonezem

Kiszonki

Nalewki

To chyba najlepszy z ekspresowych sosów do mięs! A Ty jak myślisz?

Zostaw swoją opinię na temat przepisu w komentarzu. Tak samo jeżeli masz pytanie do przepis – pisz śmiało a ja na pewno odpowie.

Oceń artykuł
[Głosów: 1 Średnia: 5]

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!

Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments