Sałatka z arbuza i moreli z serem feta

0
0
kolorowa surówka na talerzu, obok arbuz
Surówka z arbuzem i fetą, pyszna sałatka na lato

Pyszna letnia sałatka z arbuza, którą przygotujesz „w oka mgnieniu”. Czyli jak szybka i znakomita letnia surówka.

Przepis na sałatkę z arbuzam i moreli z serem feta

Składniki na surówkę z arbuza

  • arbuz
  • połowa mniej niż arbuza moreli lub twardych, ale dojrzałych brzoskwiń lub nektar
  • rukola
  • ser feta
  • oliwa – najlepiej w spray -u lub w spryskiwaczu

Jak zrobić sałatkę z arbuza – krok po roku

  1. Arbuz obrać z pestek i pokroić w grubą kostkę.
  2. Morele, brzoskwinie lub nektaryny pokroić w kostkę mniej więcej o połowę mniejszą niż kostka z arbuza.
  3. Rukolę opłukać i osuszyć.
  4. Na dno półmiska ułożyć nieco listków rukoli.
  5. Na rukolę poukładać pokrojone w kostkę owoce: arbuz i morele.
  6. Posypać pokruszoną drobno fetą.
  7. Na górze poukładać listki rukoli.
  8. Skropić oliwą.
Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!

Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!