Sałatka z arbuza i moreli z serem feta
Pyszna letnia sałatka z arbuza, którą przygotujesz „w oka mgnieniu”. Czyli jak szybka i znakomita letnia surówka.
Przepis na sałatkę z arbuzem i moreli z serem feta
Składniki na surówkę z arbuza
- arbuz
- połowa mniej niż arbuza moreli lub twardych, ale dojrzałych brzoskwiń lub nektar
- rukola
- ser feta
- oliwa – najlepiej w spray -u lub w spryskiwaczu
Jak zrobić sałatkę z arbuza – krok po roku
- Arbuz obrać z pestek i pokroić w grubą kostkę.
- Morele, brzoskwinie lub nektaryny pokroić w kostkę mniej więcej o połowę mniejszą niż kostka z arbuza.
- Rukolę opłukać i osuszyć.
- Na dno półmiska ułożyć nieco listków rukoli.
- Na rukolę poukładać pokrojone w kostkę owoce: arbuz i morele.
- Posypać pokruszoną drobno fetą.
- Na górze poukładać listki rukoli.
- Skropić oliwą.
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!
Wypełnij formularz, zapisz się na listę, a otrzymasz regularnie informacje o nowych przepisach i relacjach z podróży!